Firestone EPDM Dakfolie

De beste keuze voor plat dak toepassingen

De EPDM (ethyleen-propyleen-dieen terpolymeer) eenlaags rubberen dakbaan is al meer dan 40 jaar dé keuze voor commerciële dakbedekking op platte daken en daken met een kleine hellingshoek. De nummer één dakbedekkingskeuze van architecten en aannemers voor zowel nieuwbouw als dakbedekking- vervangingsprojecten (bron de National Dakdekkers Association (NRCA) 2002-2003 marktonderzoeken)

Superieure prestaties

De zwaarste test van een bouwmateriaal is hoe zij presteert onder gebruiksomstandigheden. Veertig jaar van empirische ervaring op gebied van toepassingen op vlakke daken heeft aangetoond dat EPDM folie de hoogste gemiddelde levensduur heeft.
Kenmerken die bijdragen aan deze superieure algehele systeemprestaties zijn onder andere:

  • Cyclische membraan weerstand tegen vermoeiing;epdm
  • Bewezen hagelbestendigheid;
  • Hoge bestendigheid tegen ozon, weersinvloeden en slijtage;
  • Flexibiliteit bij lage temperaturen;
  • Superieure weerstand tegen extreme hitte en vuur;
  • Thermische schok duurzaamheid;
  • Ultraviolette straling weerstand.

Milieu vriendelijkheid

epdmEPDM is een van de meest duurzame en milieuvriendelijke dakbedekkingen die vandaag de dag gebruikt worden in de bouw. Het succes van superieure algehele systeemprestaties resulteert in lage levenscycluskosten. Minder frequente vervanging resulteert in verminderde gebouw verstoringen en verminderde impact op het milieu.
De eerste productie van het membraan heeft een lage intrinsieke energie-nummer (de hoeveelheid energie die nodig is om een product van grondstofwinning, productie en installatie te produceren en uit te voeren).
Voor ontwerpen met een gekleurd oppervlak, kan een Energy Star erkende coating worden aangebracht. epdmDe EPDM oppervlak zorgt voor een stevige band met de coating die resulteert in prestaties op lange termijn.
EPDM heeft ook een hoge emissiviteit (het percentage van de geabsorbeerde energie dat een materiaal kan uitstralen weg van zichzelf).
Lage VOC / VOS-vrije producten zijn ook beschikbaar. VOS (Vluchtige Organische Stoffen) zijn een factor in het creëren van luchtvervuiling.


 

 

Comments are closed.