Trespa Gevelbekleding

Vertrouw op Trespa® Meteon®, Trespa’s toonaangevende programma architectonische platen voor gevels en exterieur- toepassingen. Een goed ontwerp begint met inspiratie, uitzonderlijke visie en uitdagend denken en komt tot leven met goede materialen, afwerkingen en systemen. Trespa® Meteon® biedt voor de nieuwe generatie gevelbekledingen fascinerende esthetica en vrijwel onbeperkte ontwerpmogelijkheden met vele kleuren, ritmes en dieptes. De panelen kunnen afzonderlijk worden toegepast, maar ook in combinatie met andere materialen om zo schitterende gevels of gevels met buitengewone gebogen accenten te creëren. Waar concept en oplossing elkaar ontmoeten, levert Trespa® Meteon® de vereiste prestaties.

[mantra-multi][mantra-column width=”1/2″]

Trespa® Meteon®

is een decoratief HPL-compact materiaal met een geïntegreerd oppervlak, vervaardigd met Trespa’s unieke, bedrijfseigen technologieën, Electron Beam Curing (EBC) en Dry Forming (DF). De mix van thermohardende harsen en tot 70% op hout gebaseerde vezels, vervaardigd onder hoge druk en hoge temperaturen, resulteert in een zeer stabiele, dichte plaat met een goede sterktegewicht verhouding.

Spectaculaire gevels voor mooiere gebouwen

Trespa® Meteon®-panelen zijn perfect voor gebruik in innovatieve en functionele geventileerde gevelsystemen.
Trespa loopt voorop in de ontwikkeling van innovatieve bouwtechnieken. Bij geventileerde gevels gaat het om meer dan design alleen: ze bieden energie-efficiënte, duurzame eigenschappen.

Trespa

Een geventileerd gevelsysteem kan diverse voordelen opleveren.
Ten eerste ontstaat er trek in de spouw, waardoor hitte en vocht van regen of condensatie sneller worden afgevoerd.
Ten tweede blokkeert de regen-werende bekleding ook een deel van de zonnewarmte en biedt constante isolatie. Dit resulteert in een aanzienlijke reductie van de benodigde klimaatbeheersing.
Ten derde blijkt hierdoor het wooncomfort te verbeteren. Bewoners vertoeven in een onderhoudsarme omgeving en de droge, comfortabele staat van het gebouw kan een positieve bijdrage leveren aan het binnen-klimaat.

Onbeperkte mogelijkheden

Trespa® Meteon® is een uiterst veelzijdig materiaal. De platen zijn gemakkelijk met andere bouwmaterialen te combineren om zo unieke effecten en accen-ten te creëren. Dankzij een breed scala aan kleuren, afwer-kingen en tactiele effecten, biedt Trespa® Meteon® fascinerende esthetica met vrijwel onbeperkte ontwerpmogelijkheden voor de nieuwe generatie gevelbekle-ding. Trespa® Meteon® laat zich in vele configuraties of profielen zagen en installeren. Bovendien geeft de combinatie van Trespa® Meteon® met Trespa® Curved Elements® meer diepte en karakter aan de gevel.

[/mantra-column] [mantra-column width=”1/2″]

Trespa

Weerbestendig en kleurstabiel

Trespa® Meteon®-platen presteren buitengewoon goed in de buitenlucht. Zon en regen hebben geen significant effect op het plaatoppervlak. Bovendien zijn de platen vrijwel ongevoelig voor zure regen. De beste graadmeter voor de prestaties van het materiaal zijn versnelde verweringstesten. Uit recente studies blijkt dat het decoratieve oppervlak van Trespa® Meteon® onverminderd zeer hoog scoort op aspecten als UV-bestendigheid en kleurstabiliteit.

Onderhouds-vriendelijk

Trespa® Meteon®-platen zijn robuust en reageren niet op andere stoffen, waardoor er geen extra afwerk- of beschermlagen nodig zijn. Vuil hecht amper op het gesloten, poriënvrije, dichte HPL-oppervlak, waardoor Trespa® Meteon® glad en makkelijk te reinigen blijft.

Solide en sterk

Trespa® Meteon® is een materiaal met een hoge consistentie en dichtheid, waarin bouten, schroeven en andere mechanische bevestigingsmaterialen stevig vast blijven zitten. Ondanks de hoge buig- en treksterkte en de uitstekende uitrekbestendigheid en slag- en stootvastheid van de platen, is Trespa® Meteon® gemakkelijk te bewerken en verwerken.

Veilig en zeker

Trespa hecht grote waarde aan de veiligheid van processen en producten. Trespa® Meteon® is leverbaar in twee kwaliteiten: standaard kwaliteit en een brandvertragende kwaliteit (FR). Het standaard leveringsprogramma van Trespa® Meteon® voldoet aan de eisen van de Europese norm EN 438-6 en voldoet tevens aan de door European Economic Area (EER) verplicht gestelde CE-markering conform de Europese norm EN 438-7.

10 jaar Productgarantie!

op Trespa® Meteon®.

[/mantra-column] [/mantra-multi]


 

Comments are closed.