KOZIJNEN – Rehau Kunststof

Estetisch en vernieuwend!

REHAU is een wereldwijd actief concern op het gebied van fabricage van hoogwaardige kunststofproducten, met meer dan 15.000 medewerkers.
Het bedrijf is opgericht in het Duitse plaatsje Rehau en bestaat 60 jaar.
Productie vindt plaats in 27 gespecialiseerde fabrieken.
De thema’s innovatie en milieu staan bij REHAU hoog in het vaandel, zoals blijkt uit onze energie- efficiëntie, door  energieverlies te reduceren en energie efficiënt benutten.
Onze raamprofielsystemen passen perfect hierin.

Kwaliteitsbewaking

Met vaste regelmaat en volgens een vaste procedure wordt de profiel-kwaliteit in de Rehau Kozijnenproductieruimte en in het fabriekslaboratorium  gecontroleerd op maatvastheid, slagvastheid, gedrag van de profielen na opslag in een warme ruimte en maatverandering bij hoge temperaturen.
Er worden proeven uitgevoerd om de hoeksterkte van gelaste hoeken te controleren.
De profielen moeten vanzelfsprekend kleurecht en weerbestendig zijn.
Hiertoe worden verouderingstesten gedaan waarbij op laboratoriumschaal, vele tientallen jaren buitengebruik kan worden gesimuleerd.
Uiteraard zijn REHAU profiel-systemen wereldwijd gecertificeerd.
Als na verloop van decennia de ramen of deuren moeten worden uitgebouwd, omdat bijvoorbeeld het pand wordt afgebroken, dan worden deze verzameld en uiteindelijk, na ontdaan te zijn van metalen delen, herverwerkt tot nieuwe hoogwaardige grondstof. REHAU heeft hiervoor eigen recyclinginstallaties bij de extrusiefabrieken.

Raamprofielsystemen met karakter

Kozijnen zijn opgebouwd uit meerdere componenten waaronder grondstof, profielen, glas en beslag. Met de profielen als basis en natuurlijk de specifieke raamvorm, wordt het eindeffect in de gevel bepaald. Er zijn meerdere factoren, die niet onmiddellijk in het oog springen, maar eveneens bijdragen aan een kwaliteitsraam. Dat zijn in ons geval de REHAU know how en de doorlopende kwaliteitscontrole op alle delen van het productieproces van de profielen.
De basisgrondstof waaruit de raamprofielsystemen worden vervaardigd is PVC.
REHAU voegt hier stoffen aan toe om kleurechtheid, slagvastheid en weerbestendigheid te verhogen. De materiaalaanduiding wordt RAU-PVC 1406. Dit is weekmakervrij en verhoogd slagvast volgens DIN 7748.
REHAU hanteert deze receptuur al meer dan 50 jaar. Van elke tankauto met grondstof worden monsters genomen en de specificaties gecontroleerd. Pas na bevestigd goed resultaat wordt de lading in de grondstofsilo’s bij de fabriek gelost en verder bewerkt voor fabricage van de profielen.
PVC, milieu en gezondheid.
PVC wordt uitsluitend vervaardigd in volledig gesloten productiesystemen. De fabricage ervan vergt relatief weinig energie in vergelijking met aluminium en staal. Gevelelementen vervaardigd uit PVC hebben een levensduur van meer dan 50 jaar. Bij regelmatig meewassen met de beglazing kan de omgevingsvervuiling zich niet hechten, waardoor het uiterlijk oorspronkelijk blijft en de kleur behouden wordt. Schilderen of het aanbrengen van conserveringsmiddelen, die het milieu belasten kunnen, is dan onnodig. Daardoor liggen de onderhoudskosten per m2/jaar op een zeer laag niveau.

Rehau Kozijnen

RAU-PVC

Rehau KozijnenRAU-PVC is moeilijk ontvlambaar en zelfdovend.
Zodra de brandhaard is verwijderd dooft het PVC vanzelf.
Kunststof raamprofielsystemen worden al meer dan 50 jaar gefabriceerd door REHAU.
Ze worden gefabriceerd met zogenaamde extruders waarbij gesmolten, ingekleurde grondstof door een matrijsvorm wordt geperst. Als laatste bewerking wordt desgewenst een zogenaamde kleurpantserfolie opgesmolten en daarna wordt de beschermfolie aangebracht, die na inbouw van de ramen en deuren moet worden verwijderd. Het bewerken van de profielen RAU-PVC kan zeer goed met zichzelf worden samengelast. De lassterkte-factor ligt boven 0,8.
Voor het overige is het te bewerken als hout.


 

Comments are closed.